BROJNE INTERVENCIJE

Oluja u Slavoniji: Poplavljeni podrumi, udari groma izazvali požare na farmama

19.08.2023 u 10:25

Bionic
Reading

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima gromova pogodilo je tijekom noći osječko područje, zbog čega su osječki vatrogasci imali brojne intervencije, dok su na đakovačkom području udari groma izazvali požare na dvije farme

U osječkom Centru 112 izvijestili su u subotu kako su zaprimili preko 30 dojava o vodi u podrumima, zbog čega je na ispumpavanju angažirana osječka Javna vatrogasna postrojba i neka dobrovoljna vatrogasna društva.

Vatrogasci su terenu i stalno rade, ali za sada nema dojava o ozbiljnijim materijalnim štetama, niti o ozlijeđenim osobama, napominju u Centru 112.

Osječko-baranjska policija u subotu je izvijestila kako su udari groma kasno sinoć zapalili bale sijena na farmama u Tomašancima i Marijancima, na đakovačkom području.

Na farmi u Tomašancima u petak, oko 23,20 sati nakon udara groma došlo je do požara na balama sijena. Zapaljeno je oko 2500 bala, a požar su ugasili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava Gorjani i Tomašanci.

  • +19
Poplava kod Brdovca Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Gotovo istovremeno je nakon udara groma došlo do požara i na farmi u Marijancima, a tom se prilikom zapalilo oko tisuću bala sijena. Požar su ugasili pripadnici DVD Marijanci, a slijedi očevid, ističu u policiji.