prosvjed u osijeku

Ogorčeni radnici Drave: 'Anušić nas želi uništiti.' Bede zaplakao pa oštro odgovorio

06.10.2023 u 11:18

Bionic
Reading

Ispred pogona osječke tvrtke Drava International u kojoj je izbio požar otpadne plastike, radnici su u petak organizirali skup podrške vlasniku Zvonku Bedeu poručujući kako je on gazda koji o njima brine, a Bede se rasplakao, zahvaljivao radnicima te ustvrdio kako je požar podmetnut

“To je naš gazda, to je naša firma. Zvonko Bede brine o nama. Žele nas uništiti, Anušić nas želi uništiti. Da nam nije dobro, ne bismo bili ovdje, on brine za nas. Sve smo izgradili ovdje”, poručivalo je nekoliko stotina okupljenih radnika nezadovoljnih što se za požar javno proziva i okrivljuje njihovu tvrtku.

  • +47
Prosvjed radnika Drava Internationala Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Novinarima su rekli i kako je plaća u tvrtki iznad prosjeka županije, da su svi jako zadovoljni i da njihov gazda zna ime svakog od 500-tinjak zaposlenih. U Dravi International radi i stotinjak radnika iz Nepala.

Bede je, na novinarski upit, oštro opovrgao nagađanja kako je upravo on organizator skupa.

  • +2
Požar u Osijeku Izvor: Pixsell / Autor: Borna Jaksic/PIXSELL

“Nisam organizirao ovaj skup, nisam ga ni htio jer ne želim komplikacije. Ipak, ova podrška mi puno znači. Hvala im što su došli i što su zahvalni zbog svega što sam napravio za njih i ovu zajednicu. Ovo su očito teški trenuci, za mene i za radnike”, poručio je.

Na kaznenu prijavu župana osječko-baranjskog Ivana Anušića koji je rekao da će tražit odgovornost vlasnika tvrtke uzvratio je: “Prijavit ću ja njega!"

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

“Nikome nisam ništa zlo napravio, nisam ni njemu. Nikad u životu. Imam pravo podići kaznenu prijavu protiv njega zbog neistina koje je izjavio o meni. To što Stožer radi nije normalno, nije došao ni Inspektorat, nije bilo ni istrage. Ne može netko pričati o 500.000 tona plastike. U Dravu nije ušla kila plastike koja nije izvagana i za koju se ne zna. Sve je evidentirano i Inspektorat će to vidjeti”, rekao je Bede novinarima.

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Ustvrdio je i kako je požar podmetnut no tu svoju tvrdnju odbio je pojasniti rekavši tek da 'ako i ima sumnje, neće o njima razgovarati'. Na upit o tome je li riječ o političkom obračunu kazao je kako je on "politički nepolitičan".

Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos