špekuliranje oko hidranta

Oglasili se iz zaprešićkog Eko Flora, evo što kažu o velikom požaru

21.06.2024 u 13:50

Bionic
Reading

Iz zaprešićkog Eko Flora oglasili su se povodom špekulacija o raspoloživosti hidrantske mreže na području tvornice

'Ističemo kako je hidrantska mreža na predmetnoj lokaciji zakonito izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom za potrebe ranije izrađenih objekata koji su posjedovali uporabnu dozvolu te se ista djelomično koristila i tijekom cijeloga trajanja vatrogasne intervencije', navodi se u priopćenju pristiglom iz Eko Flora.

Dodaju kako je uz vanjske hidrante koji su na građevnoj čestici EKO-FLOR PLUS-a korišteni za potrebe gašenja požara, korišteni i hidranti uz samu granicu parcele.

'Funkcionalnost vanjske hidrantske mreže uvelike je doprinijela uspješnosti i brzini vatrogasne intervencije, što je tijekom jučerašnje konferencije za medije potvrdio i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zaprešića Željko Barun, istaknuvši da se ista mreža koristi i nadalje.

Isto tako želimo istaknuti da je za potrebe novih građevina koje su, na žalost, izgorjele projektirana i izvedena hidrantska mreža te je još 7. veljače 2024. godine Vodoopskrbi i odvodnji Zaprešić podnesen „zahtjev za vodovodni priključak za pravne osobe“. Društvo EKO-FLOR PLUS do danas nije zaprimilo povratnu informaciju te je odgovor na to pitanje u nadležnosti društva Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić.', poručuju iz Eko Flora te nastavljaju:

Zaključno, na predmetnoj se lokaciji od ranije nalazi funkcionalna hidrantska mreža koja je djelomično poslužila za brzo i učinkovito gašenje požara, a na vodovodni priključak za potrebe novoga objekta čeka se odobrenje Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić.

  • +4
Požar u Zaprešiću Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Potaknuti novinarskim upitima o žutim vrećicama želimo istaknuti da EKO-FLOR PLUS sudjeluje u otvorenim postupcima javne nabave pa je tako i na natječaju za preuzimanje plastične ambalaže, kao izabrani najpovoljniji ponuditelj u gradu Zaprešiću i gradu Zagrebu, preuzelo ugovornu obvezu preuzimanja plastične ambalaže te isto tako, kao davatelj javne usluge na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, u obvezi je odvojeno prikupljeni ambalažni otpad preuzimati od građana na daljnju oporabu sukladno koncesijskim ugovorima sklopljenim s jedinicama lokalne samouprave.

Svakodnevno se u odvojeno sakupljenoj plastičnoj ambalaži nalaze velike količine sadržaja koji tamo ne pripada, kao što je su litijske baterije (u odbačenim elektroničkim uređajima: od odbačenih čestitki do baterija u mobilnim uređajima, daljinskim upravljačima, elektroničkim cigaretama…), sprejevi s različitim lako zapaljivim tvarima i slično pa i ovom prilikom apeliramo na savjesnije i odgovornije postupanje s otpadom.', zaključuju u Eko Floru.