OBRAČUN S TOMAŠEVIĆEM

Odvjetnička komora pokreće izvide zbog Karačićeva incidenta u Skupštini

23.07.2018 u 17:10

Bionic
Reading

Zbog incidenta do kojeg je danas došlo u Skupštini Grada Zagreba, u kojem je sudjelovao zastupnik Hasanbegovićeve stranke Davorin Karačić, inače i odvjetnik, reagirala je i Hrvatska odvjetnička komora

Kako je Telegramu potvrđeno, Disciplinsko tužiteljstvo Komore započelo je izvide.

'U medijima smo pročitali što se dogodilo i zatražili snimke. Nakon pregleda snimki i transkripata koje smo naručili, odlučit ćemo o daljnjem postupanju', kazali su nam iz njihova ureda za odnose s javnošću.

Disciplinski sud, inače, ima pravo na različite sankcije. Najblaža je ukor pa slijedi novčana kazna, zatim gubitak prava na obavljanje odvjetništva u razdoblju od šest mjeseci do pet godina, odnosno od pet do deset godina za još teža kršenja. Najrigoroznija mjera je trajni gubitak prava na obavljanje odvjetništva.

Do sukoba u Skupštini je došlo između Karačića i zastupnika platforme Zagreb je naš, Tomislava Tomaševića. Na snimci koja je objavljena vidi se kako je Karačić grubo verbalno napao Tomaševića, nazivao ga klošarom, pozivao na obračun, vrijeđao i tako dalje.

Kasnije je na Twitteru napao medije da, citiramo, haluciniraju dok izvještavaju kako je “umalo došlo do fizičkog obračuna”.

  • +16
Skupština Grada Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX