UDARNI VIKEND

Od petka do nedjelje u Istru ušlo više od 116 tisuća putnika

02.08.2020 u 14:44

Bionic
Reading

Preko graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Kaštela, Plovanije i Požana - od petka do nedjelje u 12 sati u Hrvatsku je ušlo 116.177 putnika od toga 106.019 stranih gostiju, izvijestila je u nedjelju istarska policija

Najviše je turista ušlo u subotu, 53.110 putnika od toga 49.297 stranih dok ih je danas do 12 sati preko tri granična prijelaza ušlo više od 20 tisuća, od toga 19.256 stranih državljana. Najbrojniji su bili Slovenci, Nijemci i Austrijanci. Na graničnim prijelazima se čekalo i do dva sata.

Prema podacima istarske Turističke zajednice u srpnju je ostvareno 60 posto lanjskog turističkog prometa a trenutno na istarskom poluotoku odmara se više od 190 tisuća gostiju.

"Kuće za odmor i vile s bazenima ove su godine adut istarskog turizma. Gosti odsjedaju upravo u tim objektima jer im pružaju mir i potrebnu fizičku distancu" - rekao je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević ističući kako, realno, istarski turistički djelatnici nisu očekivali tako dobre rezultate.

"Čini se da je ovim rezultatima pomogla povoljna epidemiološka situacija i blizina emitivnih turističkih tržišta odakle gosti dolaze automobilima. Ulazimo u kolovoz s dobrim najavama, te vjerujem da će ovaj mjesec biti ključan za ukupni turistički promet. Najviše očekujemo od bavarskih gostiju te turista iz drugih njemačkih regija gdje su upravo započeli školski praznici" - poručio je Ivošević.