bili u karanteni

Od koronavirusa oboljela dva medicinska djelatnika u Osječko-baranjskoj županiji, ozdravila šefica Klinike za infektologiju

22.04.2020 u 12:34

Bionic
Reading

U Osječko-baranjskoj županiji od koronavirusa oboljela su dva medicinska djelatnika, koja su bila u organiziranoj karanteni, pa je u epidemiji Covida-19 do sada oboljelo 113 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Načelnik Stožera dožupan Goran Ivanović kazao je na konferenciji za novinare da je jučer testirano ukupno 146 osoba, od toga su dva nalaza bili pozitivna.

Ivanović napominje kako je na Covid 19 trenutno pozitivno devet zaposlenika osječkog KBC-a, što je pet više nego jučer. Dva su s područja Osječko-baranjske, a ostali s područja drugih županija, i svi su se nalazili u kontroliranoj karanteni.

Imamo šest novoizliječenih osoba, ukupno 34, od toga 31 u osječkom KBC-u i tri u našičkoj Općoj bolnici. Među novoizliječenima je i predstojnica Klinike za infektologiju osječkog KBC-a Ljiljana Perić, koja je u zadnjih 48 sati dva puta testirana i oba su nalaza bila negativna, kaže Ivanović.

Trenutno je hospitalizirano 20 osoba, svi u u osječkom KBC-u, al u respiracijskom centru nema pacijenata na respiratoru.

U Županiji se trenutno u samoizolaciji nalazi 128 osoba, što je osam manje nego jučer, i nema novih kontakata u samoizolaciji. U jučerašnjih 13 provjera policija nije zabilježila nijedno kršenje samoizolacije, izvijestio je Ivanović.

Na sedam stalnih nadzornih točaka policija je provela 3372 provjere propusnica, a bez propusnica zatečene su samo tri osobe.