u županiji ukupno 111

U Osijeku jedna novozaražena osoba, usporen linearni rast oboljelih

21.04.2020 u 12:39

Bionic
Reading

Osječko-baranjska županija u protekla 24 sata bilježi samo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, pa iz županijskog Stožeru civilne zaštite ističu kako je nastavljen trend usporenog linearnog rasta oboljelih

U županiji je dosad ukupno 111 zaraženih osoba. U protekla 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 56 osoba, a samo je jedna bila pozitivna na virus.

Riječ je o osobi iz mjesta Beketinci koja je bila u samoizolaciji i zbog dobrog općeg stanja nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Iz Stožera podsjećaju kako je pet medicinskih djelatnika pozitivno na covid-19, a još uvijek se samo jedan medicinski djelatnik nalazi u samoizolaciji.

Navode kako je još jedna osoba izliječena, ukupno 28, u osječkom KBC-u trenutno je hospitalizirano 18 osoba. U samoizolaciji je 136 osoba, jedna više nego jučer, no nema novih kontakata oboljelih koji su stavljeni u samoizolaciju.

Policija je jučer zabilježila tri slučaja kršenja samoizolacije, jedan u Osijeku i dva u Belišću.

S obzirom da je od jučer omogućeno kretanje građana unutar županije bez propusnica, policija je provodila provjere samo na sedam stalnih nadzornih punktova na granicama županije. U 2.297 provjera dvije su osobe zatečene bez propusnice.

Župan Ivan Anušić ističe kako je ukidanje propusnica za kretanje unutar županije, kao i popuštanje pojedinih mjera koje su zatražene i koje Nacionalni stožer razmatra, "korak naprijed prema normalizaciji života na području cijele Hrvatske".

'Nacionalni stožer i Vlada izvrsno koordiniraju borbu protiv koronavirusa, a građani su ti koji pridržavanjem propisanih mjera također utječu na rezultate. Nastavimo li se odgovorno ponašati, neće biti potrebe za novim pooštravanjem mjera. Stoga zahvaljujem svima i molim vas za još malo strpljenja jer smo na dobrom putu', poručio je Anušić.