KSENOFOBIJA U VELIKOJ BRITANIJI

Očekivali invaziju, stigao samo jedan Rumunj

03.01.2014 u 10:33

Bionic
Reading

Iako su Britanci strahovali da će, zbog otvaranja slobodnog europskog tržišta rada za Rumunje i Bugare od 1. siječnja, stanovnici Rumunjske izvršiti 'invaziju' na Veliku Britaniju, u prva dva dana ove godine na rad u tu zemlju stigao je samo jedan Rumunj, koji od ranije ima obećano radno mjesto

Na aerodromu Luton u Londonu bila su prisutna dva britanska parlamentaraca zajedno s novinarima i TV kamerama, kako bi se osobno uvjerili da će poslije 1. siječnja 2014. početi rumunjsko-bugarska 'invazija' na Veliku Britaniju.

Avionom je stigao samo jedan Rumunj radi zapošljavanja u Velikoj Britaniji, a vlakom, autobusima ili automobilima nijedan građanin Rumunjske osim nekoliko njih koji već odavno rade u toj zemlji, a ovog puta su se vraćali s božićnih praznika, prenose Vijesti.me.

Pristigli Rumunj je, kako su objavili mnogi britanski mediji, kazao britanskim parlamentarcima na tečnom engleskom jeziku: 'Bože, koliko je ovdje političara!' i uz osmijeh dodao: 'Nisam došao da vam opljačkam zemlju, došao sam raditi, zaraditi neki novac i vratiti se u svoju zemlju.'

U zemljama EU koje su od 1. siječnja otvorile tržište rada za slobodno zapošljavanje Rumunja i Bugara govorilo se da će doći do njihove prave 'invazije', da će biti ugrožen sustav osiguranja i da će početi prosjačenje na ulicama gradova.