VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno tijekom dana, u noći kiša: Evo kakvo nas vrijeme čeka ostatak tjedna

20.11.2023 u 07:15

Bionic
Reading

Umjereno, ponegdje i pretežno oblačno bit će u Hrvatskoj, uz malo kiše uglavnom od sredine dana mjestimice na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici, a u noći kiša u većini krajeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za ponedjeljak

Vjetar će biti uglavnom slab, ponegdje umjeren jugozapadni. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, zatim jugo, navečer u jačanju. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 11 do 16, u Dalmaciji i do 18 Celzijevih stupnjeva.

'U hladniji utorak na kopnu oblačno s kišom, osobito u prvom dijelu dana, a uz pad temperature u višem gorju moguć je i snijeg. Zatim još hladnije, u srijedu u gorskoj Hrvatskoj susnježica i snijeg, drugdje od sredine dana prestanak kiše i smanjenje naoblake, a u četvrtak još sunčanije. Slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, u srijedu ponegdje i jak, zatim slabiji.

U četvrtak ujutro temperaturni minusi. Na Jadranu će u utorak prevladavati oblačno, povremeno s kišom, mjestimice izraženijom uz grmljavinu. U srijedu prestanak kiše i poslijepodne smanjenje naoblake, zatim pretežno sunčano. U utorak će jako jugo najprije na sjeveru okrenuti na jaku buru, koja u srijedu može biti i olujna, osobito podno Velebita. Temperatura u postupnom padu', prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

  • +5
Kiša Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL