tko je u pravu?

Objavljeni detalji o preminulom 46-godišnjaku: Nacionalni stožer tvrdi da je prije bio zdrav, no iz zagorskog Stožera stižu drugačije informacije

07.04.2020 u 17:11

Bionic
Reading

Iako je Nacionalni stožer civilne zaštite kazao kako je u posljednja 24 sata preminuo mlađi muškarac koji je 1974. godište i koji nije imao kronične probleme, iz priopćenja Stožer civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije ispada da je preminuli muškarac ipak nije bio savršenog zdravlja prije nego je zaražen koronavirusom

Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati je izvijestio kako imamo dva nova smrtna slučajeva od koronavirusa.

Riječ je o kroničnom srčanom bolesniku u Šibeniku (1929. godište) te zaraženom muškarcu (1974. godište) koji je umro u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević'.

Ravnateljca te klinike Alemka Markotić istaknula je kako taj muškarac nije imao značajnije kronične probleme što, ustvrdila je, pokazuje da i mlađi ljudi mogu imati teški oblik ove bolesti. 'Bolje da ostanete kod kuće. Čuvajte se jer nitko nije imun na teške oblike bolesti', poručila je.

Naglasila je kako je kod ovog i jučerašnjeg smrtnog slučaja muškarca srednje životne dobi koji nije bio ranije bolestan riječ o pacijentima koji su deset dana bili teže bolesni te je kod obojice došlo do zatajenja pluća.

  • +5
Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

No, u priopćenju Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije nešto drugačije informacije.

Izvijestili su da je u utorak, 06. travnja u 15 sati i 46 minuta, da preminuo prvi COVID-19 pozitivni pacijent s područja Krapinsko – zagorske županije.

'Riječ je o pacijentu rođenom 1974. godine s prebivalištem u Pregradi, koji je u teškom općem stanju zaprimljen u Izolacijsku jedinicu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana 28. ožujka u večernjim satima.

Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja, pacijent je stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka dogovorno je premješten na daljnje liječenje u Kliniku za zarazne bolesti 'dr. Fran Mihaljević', gdje je liječen do 06. travnja, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo. Važno je za naglasiti da se radilo o pacijentu koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i adipoziteta.