izgleda poznato?

Objavljena snimka uhićenja čovjeka koji je spasio Trnje od poplave: Policajac mu izbio mobitel iz ruke i stisnuo ga koljenom o tlo

tportal

Izvor: Facebook 'Trnje - na posljednjoj liniji obrane' / Autor: CROPIX/ Facebook 'Trnje - na posljednjoj liniji obrane'

Na stranici Trnje - na posljednjoj liniji obrane na Facebooku objavljen je video uhićenja Tihomira Blagusa koji je za vrijeme nevremena što je uzrokovalo poplavu u nekim dijelovima grada provalio u objekt Hrvatskih voda i otvorio odvodni kanal prema Savi pa se voda povukla iz Trnja

Na snimci se vidi kako je jedan policajac Blagusu izbio mobitel iz ruke, a potom su ga dvojica oborila na tlo. Pritom mu je jedan policajac koljenom pritisnuo vrat.

Riječ je o zahvatu koji je američka policija primijenila na Georgeu Floydu, što je uzrokovalo njegovu smrt i nezapamćene prosvjede u SAD-u.

Policija je pak danas priopćila kako Blagus nije uhićen jer je provalio u objekt Hrvatskih voda, nego zato što je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu. Policija navodi da je 25. srpnja 2020. godine oko 12.20 sati zaprimila dojavu o provali u objekt javnog poduzeća Hrvatske vode na Trnjanskom nasipu.

Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pritom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio, već je nastavio s takvim ponašanjem.

Tihomir Blagus

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je nastavio s opisanim ponašanjem i oglušio se na naredbu, zbog čega su ga policijski službenici, nakon pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije', kažu u zagrebačkoj policiji. Dodaju da je provedenim kriminalističkim istraživanjem potvrđena sumnja da je 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg), počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!