nevrijeme u zagrebu

Policija se oglasila o Trnjancu koji je provalio u objekt Hrvatskih voda i otvorio kanal prema Savi za vrijeme poplave: Nije priveden zato, nego jer je vrijeđao policajce i ometao očevid

28.07.2020 u 10:12

Bionic
Reading

Zagrebačka policija pojasnila je da je 54-godišnjak u naselju Trnje u subotu priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvnodnog kanala prema Savi

Policija navodi da je 25. srpnja 2020. godine oko 12,20 sati zaprimila dojavu o provali u objekt javnog poduzeća Hrvatske vode na Trnjanskom nasipu.

"Na mjesto događaja, nakon dolaska policijskih službenika i tijekom provođenja potrebnih radnji, došao je 54-godišnjak koji je pokušao ući u prostor u koji je provaljeno. Pri tom je izražavao negodovanje, ometao policijske službenike u provođenju službene radnje te ih galameći vrijeđao, da bi u jednom trenutku krenuo zamahivati rukama u smjeru policijskog službenika. Policijski službenik izdao mu je upozorenje da se smiri i da prestane s narušavanjem javnog reda i mira, a što on nije učinio već je nastavio s takvim ponašanjem.

  • +11
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je upozoren da će zbog narušavanja javnog reda i mira biti priveden u službene prostorije 54-godišnjak je i dalje nastavio s opisanim ponašanjem, oglušio se na naredbu zbog čega su ga policijski službenici, radi pružanja aktivnog otpora, uz uporabu sredstava prisile priveli u službene prostorije", kažu u zagrebačkoj policiji.

Tihomir Blagus Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Dodaju da je provedenim kriminalističkim istraživanjem je potvrđena sumnja da je 54-godišnjak, pod utjecajem alkohola (0,88 g/kg), počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.