UVAŽENA ŽALBA TUŽITELJSTVA

Obiteljski nasilnik iz Cepidlaka ipak ide u pritvor

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 07.03.2017 13:03
  • Objavljeno 16.10.2014 u 21:45
mučenje sadizam lanci

mučenje sadizam lanci

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: istock

Šezdesetogodišnjak koji je suprugu istukao, a zatim je cijelu noć držao u svinjcu zavezanu lancima i zaključanu lokotom, idućih dana ipak neće ostati na slobodi

Naime, varaždinski Županijski sud u Varaždinu usvojio žalbu koprivničkog Općinskog državnog odvjetništva te je ukinuo prvostupanjsko rješenje suca istrage kojim je bio odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora nad osumnjičenikom iz mjesta Cepidlak kraj Sv. Ivana Žabnog kojeg se sumnjiči za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode na štetu njegove supruge.

Premda se izvještavalo da ovo nije prvi slučaj nasilja u ovoj obitelji, kao razlog odbijanja istražnog zatvora navodilo se da osumnjičenik nije dosad bio ni kazneno ni prekršajno kažnjavan, kao i da se njegova supruga bezuspješno liječila od alkoholizma, odnosno da je i u vrijeme nemilog događaja bila pod utjecajem alkohola, za razliku od supruga koji je uz to slabije fizičke građe.

Međutim, drugostupanjski je sud rješenje suca istrage ukinuto zbog pogrešno utvrđenih činjenica u odnosu na postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te je predmet vraćen sucu istrage na ponovno odlučivanje. U ponovljenom postupku sudac istrage je odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!