NEVRIJEME U DALMACIJI

Obilna kiša 'potopila' Split

11.09.2014 u 21:09

Bionic
Reading

Drugu večer zaredom Split i okolicu u 18,30 sati pogodilo je jako nevrijeme praćeno obilnom kišom, koja je u vrlo kratko vrijeme ne samo potopila gradske ulice, već i podrume, prizemne stanove, kuće, sportske dvorane, pa čak i banku, a dio cesta u istočnom dijelu grada su bile zatvorene za promet, doznaje se od dežurnih službi

U splitskom centru 112 kažu kako su u samo dva sata imali preko 300 dojava građana o posljedicama nevremena, a većinom se radilo o poplavama gotovo svih prizemnih objekata. Slična situacija je bila i u okolnim gradovima i mjestima nedaleko od Splita.

Pod naletom velike količine kišnice nisu izdržali ni gradski šahtovi koji su iskakali iz svog ležišta i dodatno potapali već namočene gradske ulice stvarajući gužvu u prometu.

Najduža splitska ulica Vukovarska najteže je prošla pod naletom vode, pa je njen dio u istočnom dijelu grada nedaleko od City centra u jednom momentu bio toliko potopljen da automobili nisu mogli prolaziti.

Na terenu su sve raspoložive ekipe koje pomažu u ispumpavanju vode. Splitski vatrogasci su do 20 sati već odradili 20 intervencija. Ispumpavali su vodu po gradskim ulicama, iz kuća, prizemnih stanova, sportskih dvorana, pa čak i iz jedne banke u koju je poprilično prodrla voda.

Štete od poplave će biti velike, tako barem misle vatrogasci koji zbog obima intervencija još nisu počeli detaljno zbrajati sve svoje intervencije. A kiša je na splitskom području tek započela jer lokalni meteorolozi za sutra najavljuju još obilnije oborine.