PETICIJA ZA SPAS 3. MAJA

Obersnel podržao sindikalce koji prijete štrajkom

SIndikat metalaca traži spas za brodogradiliste 3. maj, a među prvima na peticiju se potpisao i rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel. Clanovi sinikata i Obersnel desno.

SIndikat metalaca traži spas za brodogradiliste 3. maj, a među prvima na peticiju se potpisao i rijecki gradonacelnik Vojko Obersnel. Clanovi sinikata i Obersnel desno.

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Zeljko Sop

Podržavam sindikat u njegovim nastojanjima, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nakon posjeta predstavnika trećemajskog Sindikata metalaca, koji su u srijedu došli zatražiti njegovu potporu

RIJEKA - Sindikat metalaca hrvatskoj Vladi dao je rok do 15. listopada za izdavanje potrebnih jamstava za kreditno zaduženje 3. maja kako bi se omogućila proizvodnja i za garanciju da će radnicima plaće biti redovito isplaćivane do okončanja privatizacije, piše Slobodna Dalmacija.

Ako tražena jamstva ne stignu, kreće se u prosvjede i štrajk, a sve su to napisali u pismu poslanom potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu

3. maju strana banka voljna je dati kreditno zaduženje od 210 milijuna dolara, no čeka se dodatna garancija koju nikako da potpiše ministar financija Ivan Šuker, a sindikati peticijom traže i potporu radnika te građana Rijeke.

Obersnel kaže da su mu predstavnici sindikata predočili situaciju u 3. maju sa svoga gledišta.

'Podsjećam da sam još prije četiri godine upozoravao na to da će brodogradnja biti velik problem u pregovorima s EU i da se pregovarači moraju izboriti za drukčiji tretman, ali i da se previše govorilo o privatizaciji, a premalo o restrukturiranju škverova', rekao je Obersnel.

Inače, u 3. maju, poručuju sindikati, trenutačno nema novca ni za materijal ni za plaće, pa radnici masovno odlaze na čekanja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi