UMJESTO TONE DOVOLJNA JE JEDNA

Obama, uzmi ciglu i udari se njom u glavu

14.02.2014 u 21:34

Bionic
Reading

Iranski televizijski voditelj narugao se u petak izjavi američkog predsjednika Baracka Obame da će se kao "tona cigli" obrušiti na tvrtke koje krše sankcije protiv Irana i umjesto toga predložio da Obama uzme samo jednu i njome se udari u glavu.

Ismijavajući Obamu u jutarnjem programu, voditelj je kolegu u studiju upitao: "Je li Amerika babaroga? Mi ne mislimo da jest, ali gospodin Obama svim se silama trudi tako je prikazati. Mi govorimo kako smo u dobrim odnosima s Amerikom i Amerikancima, pokušavamo otopliti odnose, a onda dođe Obama i sve to pokvari", rekao je voditelj.

Potom je prikazao video snimku za koju je rekao da je njegov vanjskopolitički savjet Amerikancima u odnosu prema Iranu. "Kao prvo, gospodine Obama, ne bacajte uzalud tonu cigle. Ovdje njušim jedan osobni problem... Umjesto toga, uzmite samo jednu i opalite se po glavi. Vjerojatno će neki dijelovi mozga zamjeniti pozicije i promjeniti vam percepciju", rekao je voditelj.

Bio je to njegov komentar Obamine izjave na zajedničkoj konferenciji za novinare s francuskim predsjendikom Francoisom Hollandeom u utorak navečer. Govoreći o tome kako još ima tvrtki koje posluju s Iranom i tako krše međunarodne sankcije, Obama je rekao: "Obrušit ćemo se na njih kao tona cigli".