predsjednička plejlista

Obama objavio tradicionalnu listu: Evo koje će pjesme slušati ovo ljeto

20.07.2023 u 23:51

Bionic
Reading

Sedmu godinu za redom bivši američki predsjednik Barack Obama objavio je svoju ljetnu 'plejlistu', odnosno popis pjesama koje će slušati ovo ljeto. Tome je nadodao i popis knjiga koje će čitati ovo ljeto

Bivši predsjednik Barack Obama objavio je na društvenim mrežama popis svojih trenutačno omiljenih pjesama za ljeto 2023. Njegovi najnoviji odabiri uključuju pjesme SZA, Boygeniusa, Janelle Monáe, Boba Dylana, Ice Spice i Nicki Minaj, Arethe Franklin, Jorja Smitha, The Beths, Kelele i drugih, piše Pitchfork.

Naime, Obama već tradicionalno dvaput godišnje dijeli popise svojih omiljenih knjiga, glazbe i filmova. Među njegovim najpopularnijim pjesmama 2022. bile su pjesme Rosalíje, Maggie Rogers, Kendricka Lamara i Bad Bunnyja, a Mdou Moctar, Mitski, War on Drugs i drugi dobili su te počasti godinu prije.

Uz popis ljetnih pjesama, Obama je objavio i popis knjiga koje će čitati ovo ljeto.

U lipnju, kada ga je komičar i voditelj Hasan Minhaj pitao bira li doista sam pjesme koje se nađu na popisu, Obama je ponudio jednostavan odgovor. 'Čini se da ljudi misle: 'Ma sigurno ima nekog 20-godišnjeg pripravnika koji je smislio ovaj posljednji popis', rekao je Obama, dodavši, 'Ma ne, čovječe! Trenutno je sve na mom iPadu!'

Naime, mnogi su skeptični da Obama doista sluša svu glazbu koja se nađe na popisu, posebice modernije pjesme, gdje uvijek bira najnovije hitove, neovisno o žanru.

Bivši američki predsjednik prije par godina priznao je da se oko popisa konzultira i s kćerima. 'Priznat ću da se savjetujem s Maliom i Sashom tijekom cijele godine. Stalno slušam njihovu glazbu. Nekad po želji, a nekad samo zato što trešti u kući', kazao je Obama.

Bivši američki predsjednik počeo je raditi popis svojih omiljenih pjesama kad mu je završio mandat 2016. godine