83 godine

I Barack Obama se oprašta od Tine Turner, posvetio joj emotivne riječi

25.05.2023 u 09:26

Bionic
Reading

Svijet se oprašta od glazbene zvijezde Tine Turner, a ožalošćenima su se pridružila i velika svjetska imena. Dugačku objavu posvetio joj je Joe Biden koji je istaknuo najbitnije u njezinoj karijeri i životu, ali i Barack Obama koji je napisao da je Turner bila nezaustavljiva

Jučer se navečer svijetom proširila tužna vijest da je pjevačica Tina Turner svoje rock'n'roll putovanje završila u 84. godini života. Vijest je duboko potresla ljubitelje njezine glazbe, ali i glazbe općenito jer je Turner zvijezda koja je uistinu unijela promjenu i energiju kakvu svijet nije imao prilike upoznati sve do njezine pojave na sceni. Brojni glazbenici i istaknute ličnosti sastavile su kraće tekstove u kojima su joj odali priznanje za rad, a među njima i Barack Obama.

'Bila je nezaustavljiva. I nije se ispričavala - govorila je i pjevala svoju istinu kroz radost i bol; trijumf i tragedija. Danas se pridružujemo obožavateljima diljem svijeta u odavanju počasti Kraljici rock and rolla i zvijezdi čije svjetlo nikada neće izblijediti', napisao je bivši američki predsjednik na vlastitom Twitter profilu.

Tim riječima Obama je pokazao da su njezine posljednje želje ispunjene.

  • +20
Tina Turner Izvor: Profimedia / Autor: Buena Vista Pictures/courtesy E / Everett / Profimedia

Naime, pjevačica je u svom posljednjem intervjuu prije samo šest tjedana otkrila da se nada da će ju svijet pamtiti kao 'Kraljicu rock 'n' rolla'. Svijet je zadužila svojim hitovima poput 'Proud Mary' i 'The Best', koje prepoznajemo već po prvim taktovima. U svojim je tekstovima često pjevala o vlastitoj borbi traženja svog mjesta pod suncem, a jedna od glavnih želja bila joj je pokazati drugim ženama kako da koračaju vlastitim putem bez prihvaćanja uvjeta koji im nisu po volji.

Osim Baracka Obame, predsjednik Joe Biden na web stranici Bijele kuće podijelio je dugačku posvetu o naslijeđu koji je svijetu ostavila Turner.

U svojem se obraćanju prisjetio njezinih početaka na farmi u Tennesseeju te u crkvenom zboru. Istaknuo ju je kao jednu od najuspješnijih glazbenica svih vremena s 12 nagrada Grammy te kao jedinu ženu koja je pobijedila u pop, rock i R&B kategorijama, što je znak njezine svestranosti, kreativnosti i široke privlačnosti. Osim toga, naglasio je i njezinu unutrašnju snagu kojom je pobijedila sve nedaće, pa čak i zlostavljanje te ju je proglasio jednom od onih koji su zauvijek promijenili američku glazbu.

Za kraj je napisao: 'Jill i ja šaljemo svoju ljubav i molitve njezinom suprugu Erwinu, ostatku obitelji Turner i obožavateljima diljem svijeta koji danas žale za ženom za koju se slažu da je 'jednostavno najbolja'

Tina Turner - The Best (Official Music Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube