PAPA U ZAGREBU

O hodočasnicima se brinu brojne zdravstvene ekipe

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 04.06.2011 14:09
  • Objavljeno 04.06.2011 u 13:54
Doček Pape u Frankopanskoj ulici

Doček Pape u Frankopanskoj ulici

Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX

O hodočasnicima koji se dolaze susresti s papom Benediktom XVI. tijekom njegovog boravka u Zagrebu, na Zrinjevcu, Trgu bana Jelačića i Hipodromu brinu se brojne zdravstvene ekipe koje čine oko 240 medicinskih sestara, tridesetak časnih sestara te 130 aktivista Crvenog križa, objavljeno je danas na službenim mrežnim stranicama u povodu Papina pohoda Hrvatskoj.

Na Trgu će zdravstvene ekipe biti raspoređene na dvadesetak punktova, a za svaki je punkt predviđena ekipa od dvije medicinske sestre i jednog aktivista Crvenog križa.

Na Zrinjevcu će biti pet medicinskih sestara, a na svim ulazima u ulice bit će kola hitne pomoći.

Na Hipodromu će, uz posvuda razmještena kola hitne pomoći, biti postavljene i dvije poljske bolnice opremljene sa svom medicinskom opremom, a u svakom će polju biti po dvije ili tri medicinske sestre te jedan aktivist Crvenog križa.

Zbog lakše prepoznatljivosti svaka će medicinska sestra imati kapu sa znakom Crvenog križa, majicu s natpisom "Uvijek vjerna Hrvatska" te ruksak s opremom za pružanje prve pomoći na terenu.

Hodočasnicima se preporučuje da svakako sa sobom ponesu vodu, a kroničnim bolesnicima da uzmu terapiju koju primaju. Osobe koje boluju od dijabetesa podsjeća se da ne zaborave uzeti inzulin ili ga ponijeti sa sobom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi