anketa po medijima

Novinari izabrali: Glasnogovornik Vlade Marko Milić vodeći je politički PR-ovac

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 20.09.2019 15:20
  • Objavljeno 20.09.2019 u 15:20
Marko Milić

Marko Milić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Weekend Media Festival

Vodeći hrvatski novinari koji prate rad Vlade, ministarstava, Hrvatskoga sabora i Ureda predsjednice izabrali su najbolje hrvatske političke PR-ovce, a prvu nagradu ‘Megafon 2019.’ na 12. Weekend Media Festivalu dobio je Marko Milić iz Ureda predsjednika Vlade

'Iskreno me iznenadila ova nagrada i uistinu mi je veliko priznanje, prije svega zato što dolazi od novinara. Hvala svima i na Megafonu i na razumijevanju. Ovo mi puno znači i znam da je obveza, zato je izazov za nastavak suradnje još veći', kazao je Marko Milić.

Novinari su u anketi istaknuli i najbolje i najlošije primjere iz prakse, a rezultate je predstavio Ante Šalinović, direktor istraživanja medija i oglašavanja u IPSOS Adria: 'Kao najvažnije aspekte suradnje s odjelima za odnose s javnošću novinari su istaknuli točnost dobivenih informacije, zatim transparentnost (neskrivanje informacija) i brzinu reakcije na upite, što je dobar putokaz svim odgovornima za odnose s javnošću državnih institucija kako dogodine povećati svoje šanse za nagradu Megafon, a mi dogodine planiramo uključiti više novinara i organizacija u ovaj izbor', kazao je Šalinović.

Nagradu je podržala Akademija za politički razvoj, koja kao svoje vrijednosti ističe prihvaćanje vrijednosti liberalne demokracije i otvorenosti prema novim idejama.

'U političkoj komunikaciji mnoštvo je izazova, a mi u Akademiji za politički razvoj vjerujemo kako ju je važno još snažnije razvijati u hrvatskom društvu. Kako bi se kontinuirano podizali standardi, podržali smo ovu nagradu i vjerujemo kako će ona pridonijeti promicanju pravovremenog i točnog informiranja građana', kazao je Marko Filipović, član Upravnog odbora Akademije za politički razvoj koji je dodijelio nagradu.

Podsjećamo, u finalu su se za Megafon 2019. borili Maro Alavanja iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivana Crnić iz Ureda predsjednice, Marina Mandić iz Ministarstva unutarnjih poslova i Vanja Ovčar iz Ministarstva gospodarstva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!