SUKOB NARKOKARTELA

Novi pokolj u Meksiku: 21 ubijena osoba

02.07.2010 u 15:41

Bionic
Reading

Policija federalne države Sonora na sjeveru Meksika javlja da je sinoć kao posljedica obračuna dvaju narkokartela život izgubilo 21 osoba i da je uhićeno devetero od kojih je šestero teže ranjeno

Sukob se dogodio na lokalnom putu, između mjesta Tubutama i Saric, 20 kilometara od granice sa SAD-om. Glasnogovornik tužiteljstva Sonore Jose Larrinaga kazao je da policija traga za većim brojem osumnjičenika i da su žrtve obračuna pripadale moćnim klanovima Sinaloa i Beltran Leyva koji se već dulje nalaze u ratnom stanju.

Službeni podaci govore da je val nasilja povezan s trgovinom droge u Meksiku pokosio više od 25.000 života u posljednjih četiri godine. Prošli mjesec poginulo je 1.500 ljudi što čini lipanj rekordnim mjesecom u toj statistici.

Nedavno ubojstvo kandidata za guvernera u državi Tamaulipas, kao i otmica utjecajnog političara Diega Fernandez de Ceballosa prije 48 dana, pokazuju da je organizirani zločin jači od države i da je vlada predsjednika Felipea Calderona u defanzivi pred mafijašima i narkodilerima.