vojni neboder

Novi ministar Anušić odbio je državni stan, spavat će u vojarni

24.11.2023 u 20:09

Bionic
Reading

Ministar obrane Ivan Anušić se nakon današnje sjednice saborskog Odbora za obranu osvrnuo na jučerašnji susret s predsjednikom Zoranom Milanovićem, rekavši pritom da će njihova suradnja biti onakva kako nalažu zakon i Ustav.

'Bilo je dobro, pozdravili smo se i nastavljamo raditi dalje, obaveze koje su zadane zakonom i Ustavom se moraju provoditi, a određeni komunikacijski kanali između mene i predsjednika države moraju postojati. Dogovorili smo se da će se kabineti usuglašavati oko svih dokumenata koje supotpisujemo ili tražimo jedni od drugih suglasnost i to je to', komentirao je ministar Anušić susret na promociji novih časnika na Hrvatskom vojnom učilištu.

Novinare je zanimalo i tko je 'klošar' o kojemu je pričao s predsjednikom Milanovićem, što su uhvatile televizijske kamere, na što je ministar uz smiješak kazao da ne zna i da se ne može sjetiti. Podsjetimo, na prvom službenom susretu dvojice dužnosnika uhvaćen je jedan dio njihova razgovora. Na snimci se može čuti da je Milanović rekao "Nažalost, najveći klošar.", a Anušić mu uz smiješak odgovara: "To je tako", nakon čega je predsjednik dodao: "Ali tad je bio, tad se baš skupljao ološ."

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Prvih dana mandata Anušić je otkrio da nije dobio stan na korištenje. Išao je u Osijek. No sada se smjestio u vojni neboder.

  • +4
MORH-ov neboder Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Dnevnik Nove TV je prije gotovo dvije godine ušao u maskirnu zgradu s 15 katova. Plaćena je 61 milijun kuna, recepcija i zajednički dnevni boravak nalaze se u prizemlju. Ima i sobe, manji broj apartmana, restoran s kuhinjom. Sve to za manje od stotinjak stanara. Ministru su cimeri polaznici vojnog učilišta i časnici, javlja Nova TV.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'