promocija časnika

Milanović na promociji časnika poseban pozdrav uputio Anušiću

23.11.2023 u 17:18

Bionic
Reading

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u četvrtak je na promociji časnika poseban pozdrav uputio novom ministru obrane Ivanu Anušiću pri čemu je izrazio nadu u dobru suradnju i poželio mu sreću u opremanju Hrvatske vojske

Na Hrvatskom vojnom učilištu promovirani su novih časnici Oružanih snaga, dodijeljeni su im prvi časnički činovi i primljeni su u aktivnu vojnu službu, a predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović poželio im je uspjeh u obnašanju časne vojne dužnosti.

Milanović je poseban pozdrav i čestitku na preuzimanju dužnosti uputio novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, koji je također bio na promociji novih časnika.

"To je odgovorna dužnost i u puno rutinskijim vremenima, a u današnjim posebno. Ovo je odgovorno ministarsko mjesto i želim vam sve najbolje. Nadam se dobroj suradnji“, rekao je predsjednik.

Ministar Anušić rekao je da je vojni proračun povećan za 11 posto u odnosu na prošlogodišnji. Najavio je modernizaciju i opremanje Oružanih snaga, naglasivši da su na prvom mjestu pripadnici HV-a.

Mladim časnicima poručio je da je zdravstvena struka izuzetno važna, a nada se da će stečena znanja primijeniti na dobrobit RH.

Milanović je časnicima zdravstvene službe i vojnim specijalistima poželio uspjeh i poručio da ih čeka teška i odgovorna zadaća jer živimo u izazovnim vremenima, svijetu koji se mijenja te se tome moramo prilagoditi kao saveznica i nacionalna država hrvatskog naroda.

Članica smo Saveza u koji treba imati povjerenja i na njega se oslanjati, no jedino mi moramo voditi računa o boljitku naše zemlje i na tome raditi, istaknuo je predsjednik.

Predsjednik Milanović i ministar obrane Anušić na promociji novih časnika OSRH Izvor: Pixsell / Autor: Ronald Goršić / CROPIX

Dodao je kako su troškovi naoružavanja enormni i da više nije pitanje koliko izdvajamo za obranu, nego koliko za to možemo dobiti. Tu, dodao je, misli prije svega na neke stvari vezane uz Hrvatsku ratnu mornaricu i Obalnu stražu.

Načelnik Glavnog stožera OS-a admiral Robert Hranj rekao je da je vojni poziv težak i izazovan, ali i otvara mogućnosti,

Mlade časnike pozvao je da se suoče s izazovima i problemima. Svijet se mijenja i to se reflektira na vođenje ratova koji uslijed napretka tehnologije postaju sve brutalniji. Kao članica NATO-a možemo očekivati sudjelovanje u operacijama i izvan nacionalnog teritorija, istaknuo je Hranj. Dodao je kako će mladi časnici preuzeti važne funkcije u sustavu obrane i biti njegov oslonac i temelj.

Zapovjednik HVU general bojnik Slaven Zdilar podsjetio je na važnu ulogu zdravstvene službe u Domovinskom ratu i spašavanju ljudskih života.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'