ekipiranje

Novi glavni tajnik Pantovčaka bivši direktor Milanovićeve konzultantske tvrtke

10.03.2022 u 10:59

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Zoran Milanović imenovao je 2. ožujka Dinka Sutona glavnim tajnikom Ureda predsjednika, a na dužnosti će 1. travnja zamijeniti Mirjam Katulić, dugogodišnju glavnu tajnicu Ureda, još od 2010.

Riječ je o dužnosničkoj poziciji u Uredu predsjednika, a bivša glavna tajnica imala je neto plaću nešto veću od 19.000 kuna, piše Jutanji.hr.

Suton je bio poslovni direktor SDP-a više od šest godina, od 2010. do 2017. , dok je na čelu stranke bio aktualni predsjednik, a nakon Milanovićeva izlaska iz politike i osnivanja privatne konzultantske tvrtke on postaje direktor njegove tvrtke EuroAlba Advisory početkom 2017. Osniva i svoju tvrtku Suton Consulting.

Na poziciji direktora Milanovićeve privatne tvrtke, koju je on prebacio na knjigovodstveni servis kada je inauguriran za predsjednika, nije se dugo zadržao, tek do srpnja 2018. No već nakon nekoliko mjeseci što je napustio Milanovića, Suton se zapošljava u Podzemnom skladištu plina, državnoj tvrtki kćeri Plinacroa. Već nakon dva mjeseca, kako je pisao tportal, promaknut je u direktora novoosnovanog sektora. Bio je prvo na poziciji eksperta I. u Uredu direktora, a sve do danas i imenovanja na ovu dužnost u Uredu predsjednika direktor Sektora za opće poslove.

Dok je Suton bio poslovni direktor tada vladajuće stranke, SDP je dvaput kažnjen zbog financijskih izvješća.