pojašnjenje Zavoda

Novi detalji u slučaju preminulog mladića u Zaprešiću

16.08.2018 u 12:07

Bionic
Reading

Zbog krivog tumačenja dijela izjave Davorina Gajnika, ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, vezano uz tim T1 iz Jastrebarskog iz Zavoda su poslali pojašnjenje

'Tim T1 iz Jastrebarskog u 17.31 sati, u vrijeme poziva za intervenciju u Zaprešiću, bio je u Zagrebu na putu iz KBC Sestre milosrdnice te je odmah po pozivu produžio iz Zagreba za Zaprešić, dakle, u vrijeme poziva nije bio u Jastrebarskom, kako se to pogrešno interpretira, u Zaprešić na mjesto intervencije došao je u 17.54', objašnjavaju iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Podsjetimo, u nedjelju je u Zaprešiću preminuo mladić Matteo Ružić, kojemu je pozlilo na ulici. Na mjesto događaja prvi je došao tim T2, koji čini medicinska sestra ili tehničar te vozač iz Zaprešića, a kojih 25 minuta kasnije došao je tim T1 iz Jastrebarskog, koji se prema pojašnjenju iz Zavoda već nalazio u Zagrebu.

Na žalost, mladić je preminuo, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo građana, a Ministarstvo zdravstva poslalo je inspekciju kako bi se utvrdile sve okolnosti. Rezultati bi trebali biti objavljeni tijekom četvrtka.

  • +15
Prosvjed građana ispred Ministarstva zdravstva Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić