PROSVJED PROTIV KUJUNDŽIĆA

'Zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve? Sramotno, ministre, makni se'

16.08.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Građani Zagreba održavaju prosvjed pod nazivom 'Zagreb za Zaprešić' ispred Ministarstvom zdravstva, kojim zahtijevaju smjenu resornog ministra Milana Kujundžića zbog, kako kažu, njegove loše politike u zdravstvu

Jedna od organizatorica prosvjeda rekla je kako je ovo dno dna jer je 39 milijuna kuna donirano bolnici u Mostaru kako bi se sanirali dugovi. Istaknula je kako prvo trebamo riješiti svoje probleme, a onda pomagati drugima.

'Mi nismo građani drugog reda, oni sređuju dugove u svojoj drugoj domovini u koju će kasnije bježati', rekla je, a prozvala je i Zagrepčane jer se nisu odazvali prosvjedu te je rekla kako je sramotno da imaju vremena za ispijanje kave, ali ne i za prosvjede, piše N1.

'Znamo šta se tamo desilo, treba se probuditi. Zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve? Sramotno, ministre makni se, to je jedino rješenje. Tražimo samo prava pacijenata, malih ljudi. Mi koji nemamo novaca imamo pravo na liječenje, izdvajamo puno, za šta? Za ovo?', rekla je jedna od prosvjednica iz Zaprešića.

Prosvjednici kao razloge okupljanja navode i nezadovoljstvo pravima vezanih uz zdravstveno osiguranje te smatraju da ministar Kujundžić snosi za smrt 22-godišnjeg Mattea Ružića iz Zaprešiča koji je u nedjelju preminuo nakon što mu je pozlilo na ulici.

  • +15
Prosvjed građana ispred Ministarstva zdravstva Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Kada je stiglo vozilo Hitne pomoći, prema navodima građana, u njemu su bili samo vozač i medicinska sestra, bez liječnika, a nisu imali ni defibrilator. Rezultati inspekcije koje je Ministarstvo poslalo očekuju se tijekom četvrtka.