EA PROMIJENIO POLITIKU

Novi C&C ipak će imati singleplayer

10.09.2012 u 12:02

Bionic
Reading

Prije nekoliko tjedana EA je objavio da će iz naziva nadolazećeg Command & Conquera izuzeti 'Generals 2' i igru pretvoriti u free-to-play naslov koji će sadržavati isključivo multiplayer

Prije gotovo godinu dana EA je najavio novi Command & Conquer: Generals 2, igru koja će se na tržištu naći pod BioWareovim imenom iako na njenom razvoju radi studio Victory Games. Ovaj RTS biti će pogonjen Frostbite 2 engineom koji smo po prvi puta mogli vidjeti u Battlefieldu 3, a trebao je bio izravni nastavak na C&C: Generals iz 2003. godine.

 

No, prije nekoliko tjedana EA je iznenada objavio informacije koje su šokirale i razočarale mnoge. Naime, iz nazive igre izbačeno je 'Generals 2', a cijeli projekt pretvoren je u free-to-play model  bez singleplayera. Reakcije na to zaista nisu bile dobre, no EA sada poriče da igra neće imati singleplayer. U intervjuu koji je Frank Gibeau dao za Polygon napominje se da će singleplayer biti vrlo važan dio nadolazeće igre, a da će upravo pomoću free-to-play modela moći stići do najšire moguće publike.

 

Naravno, novi C&C biti će daleko od nečega što je besplatno, jer svatko tko imalo ozbiljnije misli zaigrati igru biti će prisiljen na 'peglanje' kartica.