STIGAO ODGOVOR IZ PHILADELPHIJE

Nora Fora u petak može otputovati u SAD!

05.02.2013 u 20:15

Bionic
Reading

Iscrpljeni, ali sretni, roditelji teško bolesne djevojčice Nore Šitum, čija je tužna priča u samo nekoliko dana ujedinila Hrvatsku u najbržoj humanitarnoj akciji ikad, sa strepnjom su iščekivali zadnju stvar koja se morala riješiti prije odlaska njihove petipolgodišnje lavice na liječenje u SAD. Liječnici u Philadelphiji vidjeli su zadnje nalaze i poručuju: lavica Nora može već u petak početi s liječenjem

Da su potrebni još jedni nalazi, Norini roditelji doznali su jučer, ispričao je jutros Norin otac, Ivica Šitum, u telefonskom razgovoru za Dnevnik.hr, kada su svi s nestrpljenjem iščekivali rezultate analize.

'Čekamo nalaze limfocita, koji su bitni za nastavak liječenja u Philadelphiji. O njima sada sve ovisi. To nam je sada najbitnije, da budu dobri rezultati', kaže Norin tata i dodaje kako je, koliko je on upoznat, 'potreban novac prikupljen, mislim da čak i nešto više, ali to će objaviti udruga Hrabro dijete, kojoj smo također beskrajno zahvalni i sav novac, koji neće trebati za Noru, sav višak će ostati udruzi'.


O putu Nore u Ameriku u roku od 48 sati obećao se oglasiti i HZZO. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) zaprimio je zahtjev Referentnog centra KBC-a Zagreb za liječenje djevojčice oboljele od akutne limboflastične leukemije, Nore Šitum, u inozemstvu, priopćeno je danas HZZO-a.

Zahtjev je u Direkciji HZZO–a zaprimljen u 12 sati, prema evidenciji urudžbenoga zapisnika, a majka djevojčice zahtjev je potpisala u 13.30 sati, te je time zahtjev ušao u hitnu proceduru odlučivanja o liječenju u inozemstvu.

Liječnički konzilij bolesne djevojčice Nore Šitum u stalnom je kontaktu s liječnicima Dječje bolnice u Philadelphiji u SAD-u. Na KBC Zagreb danas se provodi jučer zatražena dodatna obrada pacijentice po preporuci američkih liječnika. Na osnovu tih rezultata, hrvatski i američki liječnički konzilij zajedno će odlučiti o svim mogućim terapijskim modalitetima u daljnjem liječenju Nore Šitum, izvijestio je popodne liječnički konzilij djevojčice Nore Šitum.