ujedinila hrvatsku

Malena Lava putuje na liječenje u SAD: 'Uzbuđeni smo i nervozni!'

26.04.2023 u 08:33

Bionic
Reading

Djevojčica Lava, zbog koje se Hrvatska ponovno humanitarno ujedinila, konačno putuje na liječenje u SAD

Djevojčica Lava pati od spinalne mišićne atrofije tipa 2, a u Hrvatskoj nije uspjela dobiti lijek koji joj može pomoći da prohoda.

Nakon godinu dana pokušavanja, njeni su roditelji odlučili pokrenuti humanitarnu akciju "Za ratnicu Lavu - za Lavin prvi korak". U roku 25 dana u veljači skupili su 2,4 milijuna eura za lijek i liječenje u kalifornijskoj bolnici.

  • +19
Malena Lava Petrušić s obitelji putuje na liječenje u SAD Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Djevojčica će s roditeljima u Los Angelesu biti barem četiri pa do šest mjeseci, kako bi ju liječnici mogli nadzirati nakon primanja lijeka, prenosi Večernji list.

'U 25 dana se nismo nitko nadali da ćemo skupiti novac, naša poruka je da smo zahvalni svim ljudima koji su nam pomogli i omogućili da ovo postane naša realnost', rekla je Lavina majka Petra Petrušić uoči puta. Kaže da su nervozni, uzbuđeni i jedva čekaju da krenu, a strah je uvijek prisutan. 

Lava trpi velike bolove, rekla je Lavina majka. 'Ima dana kada je ništa ne boli, ali ima dana kao jučer, kada se probudila uz jako vrištanje, kada sugerira da je bole ruke, da je bole koljena. U posljednje vrijeme počeo je tremor ruku, glave i donjih ekstremiteta', kazala je majka.