prijete im otkazi?

Nogalo: Dvoje bivših članova uprave Srebrnjaka mora se očitovati zbog prekovremenih sati jer su radili s pacijentima. I ja ću to morati

06.06.2020 u 16:52

Bionic
Reading

Bivši ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak Boro Nogalo tvrdi kako je dvoje liječnika iz te bolnice dobilo zahtjev za očitovanjem o optužbama koje im se stavljaju na teret ili im prijeti otkaz

Dvoje liječnika koji su navodno dobili zahtjeve za očitovanjem su, potvrdio je Boro Nogalo za Dnevnik.hr, profesorica Mirjana Turkalj i zamjenik pomoćnika ravnatelja bolnice za kontrolu kvalitete zdravstvene zaštite i nadzora Davor Plavec. Nogalo također tvrdi i kako bi i on trebao dobiti isti takav zahtjev za očitovanjem, ali da ga još nije dobio zato što, za razliku od dvoje kolega, u petak nije bio na poslu.

Razlog za traženje očitovanja, tvrdi bivši ravnatelj, su prekovremeni sati i sati iz pripravnosti, odnosno zato što su Turkalj i Plavec kao članovi uprave radili s pacijentima u klinici.

'Dobili smo nalog za očitovanje, ali očitovao se ili ne – to je 99 posto otkaz', kazao je Nogalo za Dnevnik.hr i dodao kako cijeli zdravstveni sustav počiva na više prekovremenih sati nego što je to dozvoljeno. Objasnio je kako doktori koji su postali članovi uprave nisu time prestali biti doktori niti se brinuti za pacijente i naglasio da otkaze zbog prekovremenih sati može dijeliti samo netko 'tko ne zna sustav, tko je zločest i tko radi protuzakonito'.