VODNI VAL

Noćas se očekuje maksimalan protok Save na ulazu u Hrvatsku

Vodeni val Sava

Vodeni val Sava

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

U noći sa subote na nedjelju očekuje se maksimalan protok rijeke Save na ulazu u Hrvatsku, nakon što su obilne oborine u Sloveniji u protekla dva dana izazvale velike probleme

Stotinu kuća je ostalo pod vodom. Zbog poplavljenih puteva i klizišta mnogi putevi su neprolazni. Što se očekuje u Hrvatskoj pojasnio je Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda.

'Taj vodni val bi trebao svoj maksimum postići u nekim količinama oko 2400 m3/s i negdje sa subote na nedjelju ući u Hrvatsku. To su vrijednosti protoka koje će kod nas na ovom uzvodnom dijelu rijeke Save u Zagrebu, pa uzvodno prema granici dovesti do proglašenje redovnih, a možda na jednom dijelu i izvanrednih mjera obrane od poplave' kaže Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda.

Čavlović podsjeća kako su već na snazi redovne mjere obrane od poplave na Jesenicama dok su u Zagrebu na snazi pripremne mjere obrane od poplave.

Maksimalni očekivani vodostaj Save u Jesenicama, bit će 470 cm, u subotu oko ponoći, dok je prognozirani vodostaj Save u Zagrebu 430 - 440 cm u ranim jutarnjim satima u nedjelju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!