20 godina suradnje

Njemačka donirala četiri kombija hrvatskoj specijalnoj policiji

28.02.2020 u 15:44

Bionic
Reading

Njemačka policija donirala je hrvatskoj specijalnoj policiji četiri kombija koji s dodatnom komunikacijskom opremom vrijede gotovo 2,5 milijuna kuna, izvijestio je MUP

Darovnicu su u petak potpisali ravnatelj policije Nikola Milina i njemački veleposlanik Robert Klinke. Primopredaja vozila održana je u sklopu radnog posjeta ravnatelja interventnih policija njemačkih saveznih zemalja Andreasa Backhoffa i suradnika Ravnateljstvu policije.

Njemački predstavnici su naglasili da hrvatsku policiju smatraju pouzdanim partnerom s kojim su sudjelovali u mnogo zajedničkih projekata, izvijestio je MUP.

Dodaju da su njemački partneri posebno istaknuli značajan napredak koji je hrvatska policija postigla u prethodnim godinama te izrazili svoju spremnost na nastavak suradnje tijekom koje bi se zajednička iskustva prenosila i na policije država u okruženju koje će tek postati članice Europske unije.

MUP podsjeća da suradnja dviju policija traje već gotovo 20 godina te je njemačka policija kroz sustavnu financijsku i stručnu potporu hrvatskoj policiji postala jedan od ključnih strateških partnera.