BILL CLINTON:

'Nitko ne bi popravio štetu u četiri godine koju je Obama pronašao'

06.09.2012 u 09:37

Bionic
Reading

Demokratska stranka u četvrtak je službeno nominirala američkog predsjednika Baracka Obamu za predsjedničkog kandidata koji će se 6. studenog na predsjedničkim izborima suočiti s republikancem Mittom Romneyem

Obama je izabran premoćnom većinom na Nacionalnoj konvenciji u Charlotteu u Sjevernoj Karolini. Bivši američki predsjednik Bill Clinton nešto ranije je u uzbudljivom govoru kojim je elektrificirao konvenciju snažno branio Obamino vođenje američkog gospodarstva i iznio detaljan napad na republikanca Romneya.

Druželjubiv i pokazujući da je i 12 godina nakon što je napustio predsjednički ured još uvijek veliki govornik, Clinton je branio Obamine mjere možda i bolje od samog trenutnog stanovnika Bijele kuće.

Obama, rekao je Clinton, ne može biti kriv za slabo gospodarstvo koje je naslijedio 2009. i on je postavio temelje za gospodarski oporavak, pod uvjetom da mu birači daju više vremena i ponovno ga izaberu 6. studenoga.

'Nijedan predsjednik, ni ja niti bilo tko od mojih prethodnika, ne bi mogao u samo četiri godine u potpunosti popraviti štetu koju je pronašao (Obama)', rekao je Clinton.

Clinton je svojim govorom izazvao ovacije tisuća pristaša demokrata koji su do vrha napunili konferencijsku dvoranu u Charlotteu.

Obama se nakon govora pridružio Clintonu na pozornici kako bi dvojica predsjednika simbolički pokazala jedinstvo stranke na presudnoj konvenciji uoči predsjedničkih izbora.