'Nismo zabranili dječje darove i božićnice!'

'Nismo zabranili dječje darove i božićnice!'

18.11.2008 u 19:00

Bionic
Reading

Vladin Ured za odnose s javnošću večeras je priopćio kako Vlada RH nije zabranila dječje darove i božićnice, te da su 'neki mediji prenijeli lažne tvrdnje pojedinaca s internetskih foruma, koje se odnose na prošlotjedni Zaključak Vlade RH o zabrani kupovin

"Zaključkom Vlade RH od 14. studenoga 2008. godine svim korisnicima državnog proračuna kao i trgovačkim društvima u državnom i pretežito državnom vlasništvu naloženo je provođenje mjera štednje. U tu je svrhu zabranjeno kupovanje prigodnih poslovnih darova kao i održavanje prigodnih domjenaka u tijelima javne uprave i tvrtkama u državnom ili pretežito državnom vlasništvu u povodu Božićnih i novogodišnjih blagdana. Sredstva predviđena za te namjene ne mogu se preraspodijeliti za druge rashode", navodi u priopćenju Ured za odnose s javnošću Vlade RH.

Vladin Ured također ističe kako "spomenuta odluka ni u kojem smislu ne ograničava ili zabranjuje, odnosno ima bilo kakve veze s podjelom Božićnih darova za djecu, isplatom božićnica ili drugih prigodnih blagdanskih darova predviđenih kolektivnim ugovorima".

"Jasnu i nedvosmislenu Odluku Vlade RH pojedinci na internetskim portalima i forumima, a što je prenio i dio javnih medija, prikazuju lažno i tendenciozno", stoji su priopćenju Ureda za odnose s javnošću Vlade RH.