MILOLOŽA RAZJASNIO NESPORAZUM

'Nisam rekao da ćemo zakinuti radnike na godišnjem odmoru'

15.02.2013 u 18:38

Bionic
Reading

'U godišnje odmore nitko neće ubrajati vikende i praznike i nikada nije bilo govora o tome da radnici na takav način budu zakinuti', reagirao je Ivan Miloloža, vlasnik Munje i član Hrvatske udruge poslodavaca, na tekst tportala koji je na desetak sati podigao buru u hrvatskoj javnosti. Pogrešna informacija rezultat je nesretnog nesporazuma novinara i gospodina Milolože

'HUP je prihvatio propis Europske unije prema kojemu obračunski period više neće biti radni dani, nego tjedan, no to ne znači da će građani biti zakinuti, nego da više nećemo govoriti o minimumu od 20 radnih dana godišnjeg odmora, nego o 28 dana godišnjeg odmora', pojasnio je Miloloža i naglasio da nema govora o tome da se u godišnji odmor ubrajaju blagdani i praznici.

Dakle, sve ostaje isto kao i do sada, samo što će se terminologija u tom pogledu izmijeniti kako bismo se uskladili s propisima EU-a u koji, najvjerojatnije, ulazimo 1. srpnja ove godine.

Kada je u pitanju pravo na bolovanje, Miloloža je pojasnio da je jedino što poslodavcima smeta manipuliranje radnika koji zadnjeg dana otkaznog roka uzimaju bolovanja te da bi to bilo potrebno spriječiti.

Miloloža kaže da je cijeli dan u Beogradu te da bi ranije reagirao na pogrešno objavljenu vijest da ju je primijetio, no shvatio je da se nešto gadno zakuhalo tek kada je vidio 39 propuštenih poziva, između ostalog i od saborskih zastupnika koji su danas komentirali ovu dezinformaciju.

Ovim putem redakcija tportala ispričava se zbog pogreške gospodinu Miloloži i svim čitateljima.