'to je jedna zabrinjavajuća situacija'

Nino Raspudić o Kovačevićevom Klubu: 'Podsjetilo me na aferu s masonskom ložom u Italiji...'

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 29.09.2020 19:58
  • Objavljeno 29.09.2020 u 19:58
Nino Raspudić

Nino Raspudić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Saborsko istražno povjerenstvo ne može se naravno baviti istragama koje su u tijeku, ali se može baviti puno većim i širim problemom koji je pokazala ova afera, a to je rad DORH-a. Mi imamo situaciju da opetovano pucaju istrage, to smo vidjeli u primjeru afere SMS, Vjetroelektrane i sada Janaf', kazao je Mostov saborski zastupnik Nino Raspudić

"Saborsko istražno povjerenstvo ne može se naravno baviti istragama koje su u tijeku, ali se može baviti puno većim i širim problemom koji je pokazala ova afera, a to je rad DORH-a. Mi imamo situaciju da opetovano pucaju istrage, to smo vidjeli u primjeru afere SMS, Vjetroelektrane i sada Janaf. Vidimo da cure informacije u medije. Narod se zabavlja čitajući gdje će što iscuriti, to se očito pušta dozirano i ciljno. Pa onda imamo ustrašene aktere koji se sami konkretno prijavljuju da su bili u Klubu, ne znajući hoće li iscuriti nešto što je snimano kada su i oni bili tamo", kazao je Raspudić za RTL.

Kazao je kako se ne mogu čekati godišnja izvješća DORH-a, već treba djelovati.

"Postoje godišnja izvješća, ali ovo je jedna izvanredna situacija. Mi ne možemo čekati to izvješće i upravo zato smo incirali i razgovarali s oporbom i postigli dogovor. Nacrt o osnivanju istražnog povjerenstva je gotov, neke stvari će se pobrusiti i on ide u proceduru ovaj tjedan. Bez ikakvog cinizma izražavam nadu da će HDZ i ostali iz vladajuće većine podržati osnivanje istražnog povjerenstva jer ako ga ne podrže povećavaju sumnju na vlastiti račun. Ono na čemu će biti fokus su problemi u istragama, prije svega rada DORH-a", rekao je Raspudić.

  • +10
  • +7

Marija Selak Raspudić, Nino Raspudić

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Kazao je kako on nije bio u famoznom Kovačevićevom Klubu.

"To očito pokazuje da sam nitko i ništa u Zagrebu i političkoj Hrvatskoj, ali ironiju na stranu, to je jedna zabrinjavajuća situacija. Osobno neka kap koja je prelila čašu, kad sam vidio i da je zapovjednik vojske bio. Pa predsjednik suda, pa bivši predsjednik, suprug bivše predsjednice, tri ministra... Jedan je čak i priznao da je službeni mobitel ostavljao na ulazu.

'Mene je to podsjetilo na jednu aferu u Italiji prije 40 godina oko masonske lože propaganda due P2, gdje su u jednoj istrazi otkrili popis 980 članova te paramasonske lože na kojoj je bio vrh te politike, vojske, obavještajnih službi, vlasnici velikih medija i čak ugledni politički novinari. Tada je pala Vlada jer je i šef ureda premijera bio na tom popisu. Postojala je jedna čitava država u državi bez ikakve kontrole. Mi ovo moramo prekopati, meni to upućuje da postoji neka siva zona u kojoj se donose ključne odluke u ovoj državi, a to je daleko od mjesta gdje se trebaju donositi, a to je sabor", zaključio je.

Komentirao je i sastanak vrha hrvatske vlasti s BiH.

"Smatram da je dobar novi dodatni interes vrha RH za situaciji u BiH. Dobro je da su pozvali Dodika kao legitimnog predstavnika Srba i Republike Srpske što je pola države. Dobar je bio i sastanak s Čovićem i Izetbegovićem. Hrvatska javnost je konačno mogla vidjeti s kakvom mrzilačkom i manipulativnom politikom se bore Hrvati u BiH već godinama, mislim na zabrinjavajuće stavove Izetbegovića", objasnio je.

Komentirao je i hoće li se kandidirati za gradonačelnika Zagreba.

"Možda je nakon 20 godina vrijeme da Zagreb malo odahne od Hercegovaca. S druge strane nije loše razmišljati u kontinuitetu, ono što mogu reći je da imamo niz ljudi koji mogu biti potencijalni dobri kandidati. Ne mogu potvrditi ni opovrgnuti jesam li i ja među njima", kazao je Raspudić.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!