MEDIJSKI RAT

Nino Pavić tuži Matiju Babića zbog statusa na fejsu

30.06.2014 u 19:04

Bionic
Reading

Suvlasnik medijske kuće EPH Ninoslav Pavić podnio je privatnu tužbu protiv vlasnika portala Index.hr Matije Babića zbog kaznenog djela protiv časti i ugleda. Pavić tvrdi da ga je Babić oklevetao svojim statusima na Facebooku

'Sutra imam ročište u sporu protiv Ninoslava Pavića i EPH, na kojem ću dokazati tvrdnju da je EPH produžena ruka organiziranog kriminala. Veselim se prilici da na sudu ispitam Ninoslava Pavića o mnoštvu detalja vezanih uz poslovanje EPH: od povezanosti s Kutlom i Pripuzom do odnosa sa Sanaderom, Šegonom, Vojkovićem i Josipovićem, koji će biti predloženi i za svjedoke. Dođi, Nino', objavio je to danas na svom profilu na Facebooku Matija Babić spremajući se za prvo ročište na Općinskom sudu u Zagrebu.

Parnica počinje u utorak u 9 sati na temelju Pavićeve privatne tužbe. Babićev odvjetnik Krešimir Vodopivec naglasio je da je 22. svibnja održano mirenje u ovom predmetu: 'Mirenje nije uspjelo, slijedom čega je na sutrašnju raspravu pozvan Ninoslav Pavić kao svjedok.'

U privatnoj tužbi, koju je tportal dobio na uvid, navodi se da je Babić na Facebooku objavio 'neistinite i klevetničke tvrdnje' koje predstavljaju obilježja kaznenog djela klevete.

Kao dokaz za klevetu u tužbi su navedeni sljedeći Babićevi statusi:

'Preko Severine pokušavaju uzeti domenu. Preko Jutarnjeg vode medijsku kampanju protiv nas. Policija poziva novinare na razgovor, kako bi nas uplašili. Preko porezne pokušavaju onemogućiti poslovanje... Odlično, to je znak da je zločinačku organizaciju SDP uhvatila panika. Opravdano, jer kad završimo, Remetinec za tu bandu neće biti dovoljan.' - ta je objava, prema tužbi, zabilježena 15. siječnja, a pregledom Babićeve stranice na Facebooku toga statusa na njegovom profilu danas nema. Ako je doista postojao, očito je izbrisan.

'Kako nisam u Hrvatskoj, može li mi netko javiti što je Jutarnji objavio o najvećoj korupcijskoj aferi Slavka Linića, od kojeg traže oprost od 600 milijuna kuna?'
- ovaj, Paviću sporan status, i dalje stoji na Babićevom profilu.

'Sprega korumpirane politike i medijske mafije više se ne skriva.' - još jedan u tužbi naveden status koji je Babić objavio uz link na tekst o razotkrivanju 'SDP-EPH hobotnice'.

'Svaka kuna i svaki klik za Jutarnji, podrška su organiziranom kriminalu.' - posljednji status naveden je u tužbi s linkom na tekst pod naslovom: '29 milijuna razloga za šutnju Jutarnjeg: Jedan od spornih kredita dobio je Pavić'.

Sudac Ivan Turudić odbio je zahtjev Indexa za snimanjem sutrašnjeg ročišta.

Odvjetnici tužitelja Pavića do završetka teksta nisu bili otvoreni za komentar.