ODGOVOR NA OPTUŽBE

Niko Bulić: Žrtva sam mobbinga u HTZ-u

17.08.2013 u 20:45

Bionic
Reading

''Posljednjih deset mjeseci izložen sam klasičnom ignoriranju i mobbingu, što mogu potvrditi brojni zaposlenici glavnog Ureda Hrvatske turističke zajednice. Zato sam se obratio odvjetničkom uredu Dragičević & partneri, zbog poduzimanja potrebnih radnji u cilju zaštite osobnog statusa i ugleda', rekao je bivši direktor Hrvatske turističke zajednice, koji je od listopada 2012. proveo na bolovanju, neplaćenim danima i godišnjem odmoru 140 dana', piše Jutarnji list

Niko Bulić je prije par dana gostovao u Informativnom programu HRT-a, iako je na bolovanju. Njegovo pojavljivanje u javnosti iznenadilo je direktoricu Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, piše Jutarnji list. Bulić je inače sada zaposlen u HTZ-u kao voditelj službe za razvoj ponude i njegovo javno djelovanje razljutilo je nadređene.

Bolovanje je Bulić otvorio 6. kolovoza, nastavivši ga na godišnji odmor otvoren 29. srpnja, tijekom kojeg su mu se pojavili problemi s leđima. Taj zdravstveni problem muči ga već neko vrijeme i zato je na bolovanjima od listopada prošle godine proveo 79 dana, piše Jutarnji. Ovo je, naime, četvrti put otkako je direktorica Matešić preuzela HTZ prije deset mjeseci, doznaje Jutarnji, da je Bulić na bolovanju, na kojem svaki put ostane po dvadesetak dana.

Prvi put ga u studenome prošle godine nije bilo 27 dana, pa se razbolio opet krajem siječnja ove godine kada se liječio 22 dana, a u ožujku je bolovao 20 dana. Posljednje bolovanje otvorio je u utorak, 6. kolovoza, i još se s njega nije vratio.

Da su posrijedi samo bolovanja, Bulićevi suradnici njegovo ponašanje možda ne bi doživjeli kao neodgovorno, zaključuje Jutarnji list.