SUD OSLOBODIO POLICAJCA

'Nije silovatelj jer je djevojčica mogla pobjeći'

depresija tuga nasilje žena djevojka silovanje

depresija tuga nasilje žena djevojka silovanje

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je oslobodio zagorskog policajca optužbe da je silovao 14-godišnju djevojčicu, sestru svoje tadašnje djevojke - pod obrazloženjem da je mogla dva puta pobjeći

Da bi bilo silovanja, mora biti izrečena ozbiljna prijetnja i uporabljena sila. Iz iskaza oštećenice vidljivo je da nikakve prijetnje, ni verbalne ni fizičke, nije bilo, kao i da optuženi nije uporabio silu, piše 24 sata

'Tijekom događaja nije bilo niti riječi. Nije rekla 'ne' niti u jednom trenutku, niti se fizički usprotivila, nije mu dala jasno do znanja da mu se protivi', obrazložila je sutknja Sanja Mazalin.

Pojasnila je da je djevojka bila svjesna što se događa, kad ju je optuženi ljubio po vratu, micala se. Isto je bilo kad joj je gurnuo ruku u gaćice. Dodala je da je mogla otići iz stana kad je optuženi u dva navrata otišao do kupaonice.

'Jasno je da djevojka to nije željela, nije joj bilo ugodno, no u ovom slučaju nema riječi o silovanju', rekla je sutkinja. Obraćajući se policajcu kazala je da je ovo što je on učinio duboko nemoralno djelo i da nije u redu da kao policajac takvo nešto učini.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi