U MINSKI NAJZAGAĐENIJOJ ŽUPANIJI

Nevjerojatan prizor: Drvo raslo s minom

10.01.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Ličko-senjska županija minski je najzagađenija županija u Republici Hrvatskoj s preko 150 km2 minski sumnjivog područja u devet gradova i općina. Od 1991. do danas, u Županiji je u minskim incidentima stradalo 177 osoba, od čega 42 osobe smrtno

Ne čudi stoga što se još uvijek u Policijske postaje vraćaju na stotine raznih zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava i municije, no zasigurno ne može se svaki dan naići na pojavu da drvo raste s minom. Iz PU Ličko-senjske potvrđuju da je povrat zaostalog oružja, streljiva, eksploziva i vojne opreme konstantan kao i mina i minskih naprava.

Nesvakidašnja prijava, doznajemo u PU Ličko-senjskoj, dogodila se u srijedu, kada je u nenaseljenom području mjesta Divosela, nedaleko od Gospića građanin pronašao kumulativnu minu za ručni bacač koja je urasla u drvo. Iznenađuje da je stabilizator mine urastao u drvo, a smrtonosni dio s eksplozivom i upaljačem virio je van.

Minu su policijski službenici odjela za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska uništili. Sreća je da je minu pronašla odrasla osoba jer da je zapela za oko djeci, zasigurno bi postala predmet čuđenja i dječjeg istraživanja i eksperimentiranja, no ovako je priča o drvetu i mini završila na najbolji mogući način.