bonusi za uspješnu godinu

Nestvarno: Evo što su sve dobili zaposlenici Financial Timesa

07.12.2021 u 11:40

Bionic
Reading

Svi zaposlenici Financial Times Grupe dobit će osam posto bonusa na plaću za prosinac, napisao je John Ridding, izvršni direktor grupe, u e-poruci zaposlenicima.

Za FT je ova godina bila iznimno uspješna, nakon pandemijskog šoka doživjeli su skok u pretplatama, prihodima i dobiti.

“Izvrstan urednički sadržaj, suradnja, inovativnost i naporan rad dali su rezultate i takav uspjeh treba nagraditi”, napisao je Ridding.

Tu nije bio kraj dobrim vijestima za zaposlenike FT-a. Sljedećeg dana, Tobias Buck, urednik FT-a, napisao je novo pismo obavještavajući članove uredništva da će svi dobiti bonus od 6.512 dolara (ili 7.744 dolara, ovisno o valuti u kojoj primaju plaću). Portal Press Gazzette zaključuje da je riječ o osam posto prosječne godišnje plaće u redakciji koja prema njihovoj računici iznosi 70 tisuća funti (82 tisuće eura).

Urednik Tobias Buck također je rekao zaposlenicima da će nakon 1. siječnja urednici koji zarađuju manje od 77.000 funti dobiti povišicu od 1.800 funti, a zaposlenici s plaćama većim od 77.000 funti dobit će 2,3 posto višu plaću.

Povećat će i primanja za honorarne radnike. Slobodni urednici sada dobivaju 160 funti dnevno, prema novom dobit će 175 funti, a urednici fotografija dobivat će 160 funti dnevno umjesto sadašnjih 145 funti.

FT je od 2015. godine u vlasništvu japanske tvrtke Nikkei.