NEMA GA U MOSTARU

Nestao korejski 'prijestolonasljednik'

17.04.2013 u 22:44

Bionic
Reading

Kim Han-sol, unuk preminulog sjevernokorejskog vođe Kim Jong-ila, već danima se ne pojavljuje na Međunarodnom koledžu UWC u Mostaru, gdje studira. Prema svemu sudeći, on je privremeno napustio Mostar, piše Slobodna Dalmacija

Valentina Mindoljević, direktorica Međunarodnog koledža UWC u Mostaru, gdje se od rujna 2011. godine školuje Kim Han-sol (17) iz vladajuće dinastije u Sjevernoj Koreji, rekla je da ne može davati informacije o učeniku.

'On je naš učenik kao i 130 ostalih u našem koledžu. Mislim da nije pošteno tako čestitog mladića sada rastezati po novinama. On uopće ne ide u Sjevernu Koreju, tu živi, ima svoje društvo i odličan je učenik', rekla je Slobodnoj.

No novinar tog lista je otputovao u Mostar, kako bi se među učenicima raspitao o Kim Han-solu. Kada bi spomenuo njegovo ime, učenici bi ušutjeli i okrenuli glavu od njega.

Ipak, jedan od učenika je rekao da Kim već danima ne dolazi na nastavu, a prodavačica na kiosku u blizini škole je potvrdila da ga u posljednje vrijeme ne viđa.

Navodno je unuk preminulog sjevernokorejskog vođe Kima Jong-ila privremeno napustio Mostar.

Kim Jong-nam, stariji brat aktualnog 'izvrsnog vođe' i otac mostarskog učenika iz Sjeverne Koreje, izgubio je 'prijestolje' i danas živi u inozemstvu zbog toga što je 2001. pokušao lažnom putovnicom otići na koncert u Tokio.

To bi moglo značiti da Amerika i zapad igraju upravo na njega, odnosno na njegova sina u slučaju do dođe do političkog prevrata.

Zato stoji tvrdnja ravnateljice UWC-a da je Kim Han-sol obični tinejdžer zapadnjačkog tipa, ali se teško oteti dojmu da bi mogao biti ključni politički čimbenik u razračunavanju na Korejskom poluotoku. Tim prije što mu školovanje u Mostaru ne plaća Sjeverna Koreja, nego SAD, piše Slobodna Dalmacija