BEOGRADSKE VESTI:

Nestao Hrvat koji se borio u Ukrajini?

Bionic
Reading

Hrvat koji se borio protiv pobunjenika u Ukrajini nestao je i njegova je sudbina neizvjesna, piše srpski portal Vesti online u članku fokusiranom na povratak skupine dobrovoljaca Četničkog pokreta u Srbiju. Njih su u noći između četvrtka i petka u zračnoj luci 'Nikola Tesla' u Beogradu dočekali pripadnici sigurnosno-informativne agencije

Srpsku tajnu službu zanimali su detalji njihova boravka u Novorusiji, kako nazivaju oblasti oko Donjecka i Luganska koje su se pobunile protiv Kijeva.

'Petorica naših članova sletjela su na aerodrom i odmah su ih saslušali pripadnici BIA. Razgovor je trajao oko pet sati, do gotovo 4 ujutro, a poslije su pušteni svojim kućama. Zanimalo ih je jesmo li tamo išli za novac, kako smo otputovali i tko je to organizirao. Neke od fotografija na mobilnim telefonima su nam obrisali. Pretpostavljam da nas netko želi povezati s ruskim financijerima, ali mi smo tamo otišli svojim sredstvima', rekli su za Vesti online u Četničkom pokretu.

Tijekom borbi u Ukrajini četničkim dobrovoljcima su uništene putovnice, pa su se obratili veleposlanstvu Srbije da im se izdaju nove. Tako je BIA saznala imena dobrovoljaca iz Srbije među pobunjenicima.

'Vođa pokreta Bratislav Braca Živković je još u Rusiji, kako bi prisustvovao sastancima četnika i kozaka o daljim koracima, jer smo dio Pravoslavnog bratstva', dodaju u Četničkom pokretu.

Vesti pišu da su nestala dvojica Albanaca i jedan Hrvat koji su se borili na strani ukrajinskih snaga. Njih su, prema pisanju Vesti, prije dva tjedna zarobile snage Novorusije i njihova sudbina je za sada neizvjesna, odnosno ne može se utvrditi gdje ih pobunjenici drže zarobljene i jesu li još živi.