DEBILIZAM NA DJELU

Nesposobnost BioWarea i EA

22.07.2011 u 12:48

Bionic
Reading

MMO žanr obično dofinira naslove koji su jednako igrivi diljem cijele kugle zemaljske. No to ne vrijedi i za nadolazeći BioWareov MMO 'The Old Republic' koji će se moći igrati samo u Sjevernoj Americi i – Europi

Otkad postoje, MMO igre igraju se na sve četiri strane svijeta, a posebna se pažnja posvećuje istočnom tržištu na kojemu MMO igre uspijevaju poput gljiva nakon kiše. BioWare je pak danas u službenom izvješću objavio da će Star Wars: The Old Republic po izlasku biti samo u Europi te Sjevernoj Americi tj. SAD-u i Kanadi.

 

Cijela Afrika, Južna Amerika, pa čak i zemlje poput Kine, Japana, Australije i Novoga Zelanda mogu zaboraviti na igru na određeno vrijeme.

 

U spomenutom izvješću BioWare navodi da su ograničili područje na kojemu će lansirati igru 'kako bi osigurali što kvalitetnije iskustvo' i ono najbolje 'jer su naišli na užasno veliku potražnju za igrom'.

 

BioWare, kao što vidite, piše nova pravila na području ponude i potražnje. Adam Smith vjerojatno se okreće u grobu.

 

Da, BioWare će s vremenom proširiti uslugu i na ostala područja svijeta, no 'još ne znaju kad'. Tko bi rekao da ćemo u 2011. slušati ovakve izlike od kuća poput BioWarea, LucasArtsa i EA.

 

Star Wars: The Old Republic izlazi krajem ove godine.