Bizarna svečanost

Njemačka svemirska vojska prešla na 'tamnu stranu' i poslala poruku Kinezima

07.04.2023 u 10:48

Bionic
Reading

Na svečanom otvorenju zgrade njemačkog svemirskog zapovjedništva bili su prisutni i likovi s 'tamne strane' iz kultnih 'Ratova zvijezda', a odaslana je i 'strateška poruka Kinezima'

Njemačke obrambene snage 'prešle su na tamnu stranu' na otvorenju centra za svemirsko zapovjedništvo, gotovo dvije godine nakon što je formirana tzv. svemirska komanda njemačke vojske. Svečanom otvorenju zgrade njemačke svemirske vojske prisustvovali su i likovi pristigli ravno iz zlog Galaktičkog carstva iz kultnih 'Ratova zvijezda', Darth Vader, vojska Stormtroopera i drugi.

Pritom valja napomenuti da se autoritarno Galaktičko carstvo djelomično temelji na ideologiji koja je inspirirala njemačke naciste 30-ih i 40-ih godina 20. stoljeća. Ipak, kako piše u opisu videa sa svečanog otvorenja, likovi iz 'Ratova zvijezda' bili su na otvorenju u sklopu humanitarne akcije za djecu.

Svečano otvorenje zgrade njemačkog svemirskog zapovjedništva Izvor: Društvene mreže / Autor: BTB-concept

'Svemir nije samo dio našeg okoliša, to je jedna od naših ključnih infrastruktura, a prije svega svemir je budućnost', rekao je glavni čovjek njemačkog svemirskog zapovjedništva, general bojnik Michael Traut, nakon čega je zamolio prisutne da pogledaju prema nebu. 'Ah da, zaboravio sam pozdraviti kineske izviđačke satelite. Trenutačno ih gore iznad Uedema prelijeće 11. Dok mi sada slavimo ovaj trenutak, oni će nas slikati. Molim vas, pogledajte gore i mahnite', kazao je general, dodavši da to nije samo lijepa fotografija, nego i strateški signal. 'Mi smo ovdje i znamo da ste vi ovdje', nastavio je.

Prije gotovo dvije godine njemačka vojska formirala je tzv. svemirsko zapovjedništvo zaduženo za zaštitu njemačkih satelita u svemiru i na taj način, prema mišljenju mnogih, ušla u utrku u svemirskom naoružavanju. Kako piše Politico, zgrada svemirskog zapovjedništva vrijedna je 40 milijuna eura, a raspolaže i dvjema prostorijama iz kojih će se svemir nadzirati 24 sata dnevno sedam dana tjedno.