oštetili varaždin

Nepravomoćno: Čehoku dvije godine zatvora

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 19.07.2018 14:07
  • Objavljeno 19.07.2018 u 12:47
Čehok i Patafta oslobođeni po prvoj točki optužnice, krivi po drugoj i trećoj

Čehok i Patafta oslobođeni po prvoj točki optužnice, krivi po drugoj i trećoj

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu počela je objava presude Ivanu Čehoku i ostalima optuženim da su Grad Varaždin oštetili za oko 15 milijuna kuna. Ivan Čehok nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora

Ivan Čehok na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, piše Večernji list.

Davor Patafta osuđen je na godinu i osam mjeseci zatvora. Narcisa Huljev osuđena je na djelomičnu uvjetnu kaznu pa će devet mjeseci provesti u zatvoru, a preostalih devet joj se mijenja uvjetom uz rok kušnje od pet godina. Pataftine tvrtke osuđene su na novčanu kaznu od ukupno oko pola milijuna kuna. Čehok i ostali bili su optuženi da su Grad Varaždin oštetili za oko 15 milijuna kuna.

Čehok te Davor Patafta i Tomislav Kezelj nepravomoćno su oslobođeni po prvoj točki optužnice dok su Čehok, Patafta i Narcis Huljev za drugu točku optužnice neprvomoćno proglašeni krivim, piše Večernji list.

Čehok se teretio da je mimo javnog natječaja jednoj od Pataftinih tvrtki dao posao zbrinjavanja otpada iako njegova tvrtka nije bila osposobljena za taj posao.

Za drugu točku optužnice koja se odnosi na zamjenu zemljišta, Čehok, Patafta i Narcis Huljev su nepravomoćno proglašeni krivim.

  • +1

Objava nepravomoćne presude varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prema optužnici Grad Varaždin je oštećen za oko 4 milijuna kuna. Njih su troje proglašeni krivim i za treću točku optužnice koja se odnosila na gradnju POS-ovih stanova u Varaždinu.

Hrvoje Vojvoda oslobođen je optužbi po trećoj točki optužnice, dok su Patafta i Narcisa Huljev proglašeni krivim po četvrtoj točki optužnice koja se odnosi na plaćanje zakupnine varaždinskom aerodromu, navodi Večernji list. Za tu istu točku Patafta i Čehok su oslobođeni optužbi kojima se Čehok teretio da je pogodovao jednoj od Pataftinih tvrtki da zakupi nekretnine na varaždinskom aerodromu na rok od 99 godina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!