okrenuli ploču

Neočekivani obrat: Čak su i Fox News i drugi Murdochovi mediji počeli Trumpu slati poruke da je izgubio izbore

07.11.2020 u 08:44

Bionic
Reading

Konzervativni mediji u vlasništvu Ruperta Murdocha, inače skloni američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, počeli su svoje gledatelje i čitatelje pripremati na mogućnost da Trump izgubi izbore, analizira britanski Guardian

Među tim medijima najpoznatiji su Fox News, Wall Street Journal i New York Post. Voditeljica Laura Ingraham s Fox Newsa, bliska s aktualnim predsjednikom Trumpom otkad je 2016. držala govor na Republikanskoj konvenciji, imala je iznenađujuću objavu koja se čini da je bila usmjerena samom Trumpu, savjetujući mu da poraz, ako i kad do njega dođe, prihvati s 'dostojanstvom i staloženošću', apelirajući na njegovu svijest o njegovom nasljeđu kao predsjednika, prenosi britanski Guardian.

'Ako i kada dođe vrijeme da se prihvati nepovoljni ishod ovih izbora, a mi se nadamo da nikada neće doći, ali ako i kada se to dogodi, predsjednik Trump treba to učiniti s istim dostojanstvom i staloženošću kakvo je pokazao u emisiji Town Hall sa Savannah Guthrie. Mnogo je ljudi hvalilo njegov ton i ponašanje. Točno to treba. Sada kada gubi, naročito kad vjeruje da proces nije bio pošten, to je kao udarac u trbuh. I, uzgred, ne priznajem poraz večeras. Ali gubitak, ako se on dogodi, je strašan. Ali nasljeđe predsjednika Trumpa bit će tim značajnije ako se fokusira na to da zemlju pokrene prema naprijed', rekla je, među ostalim, Ingraham, a prenosi Guardian.

Wall Street Journal je objavio komentar sa gotovo istom porukom i podnaslovom 'Trump ima pravo boriti se na sudu, ali treba dokaze da bi dokazao izbornu prijevaru'. 'Nasljeđe gospodina Trumpa u mnogome bi bilo umanjeno ako bi njegov zadnji postupak bio gorko odbijanje prihvaćanja poraza', upozorava se u komentaru.

>>> [VIDEO/FOTO] Pogledajte što se sve događalo i kako se mijenjala situacija od dana izbora do Bidenova govora u petak navečer

Viši urednici u New York Postu, koji je prije izbora lansirao gomilu napada na Huntera Bidena, sina izglednog pobjednika izbora Joea Bidena, rekli su nekim novinarima da budu oštriji prema Trumpu, navodi New York Times citirajući dva anonimna izvora iz Posta. Također se navodi da je u četvrtak, iznenađujuće, New York Post objavio dva članka u potpuno drugačijem tonu od dotadašnjih. U jednom optužuju predsjednika Trumpa da iznosi neutemeljene optužbe da njegovi politički neprijatelji pokušavaju ukrasti izbore, dok u drugom prozivaju Trumpova sina navodeći da je Donald Trump mlađi vođen panikom autor besmislene objave na twitteru. Primjetno je i da su novinari na Fox Newsu zauzeli oštriji stav prema Trumpovim neosnovanim optužbama, pa je tako na pitanje o tvrdnjama Trumpove kampanje da republikanski promatrači nisu smjeli nadgledati prebrojavanje glasova jedan reporter Fox Newsa rekao 'To nije istina. To nije istina. To jednostavno nije istina'.