štrajk u srijedu

Nema nastave u Zagrebu, a ovo su planovi sindikata za dalje

16.10.2019 u 06:23

Bionic
Reading

Prosvjetni sindikati izvijestili su u utorak da se štrajk u osnovnim i srednjim školama u srijedu nastavlja samo u Zagrebu, a najavljena je i konferencija na Markovu trgu

'On je toliko velik i imamo toliko puno podružnica i škola i obuhvatit će puno više zaposlenih i članova sindikata nego to obuhvaćuju različite kombinacije različitih županija. Ravnatelji su već dobili službene obavijesti, sindikalni povjerenici već su izvijestili svoje škole i objavili na svojim društvenim mrežama', rekao je predsjednik Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjih školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

  • +21
Štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja najavili su i konferenciju za novinare ispred Banskih dvora na temu 'Štrajk u osnovnim i srednjim školama - izvještaj i najava županija u kojima će se iduće štrajkati'.

Na konferenciji će govoriti Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

Sindikati su poručili Vladi da više neće tražiti sastanak, već očekuju da ih Vlada pozove kako bi došli do kvalitetnog rješenja.