napadač mrtav

Pucnjava na kampusu u Las Vegasu: 'Izgleda da ima više žrtava, bježite na sigurno'

06.12.2023 u 22:59

Bionic
Reading

Policija Las Vegasa u srijedu je rekla da je osumnjičeni napadač mrtav nakon što su odgovorili na pozive o pucnjavi u lokalnom kampusu Sveučilišta Nevada, dodavši da se čini da ima nekoliko žrtava

Odjel metropolitanske policije Las Vegasa, u priopćenju objavljenom na X-u, nije pojasnio okolnosti incidenta, broj žrtava ili njihovo stanje.

'Molimo vas da izbjegavate to područje i uskoro ćemo imati više informacija', upozorila je policija, dok je sveučilište je objavilo hitnu obavijest na internetu.

Policija je rekla da je do incidenta došlo oko zgrade kampusa Beam Halla. Sveučilište je objavilo poruku u kojoj poziva studente da se evakuiraju s tog područja.

'Sveučilišna policija reagira na dojavu o pucnjavi, evakuirajte se na sigurno područje', objavili su.

'Odgovaramo na preliminarne vijesti o aktivnom napadaču u kampusu UNLV-a blizu dvorane BEAM. Čini se da ima više žrtava u ovom trenutku', rekla je policija na X-u, prije nego što je objavila da je sumnjivac mrtav.

Policija je naknadno potvrdila na X-u kako je osumnjičeni napadač lociran i pronađen mrtav. Nije poznato koji je bio uzrok smrti. Sveučilište ipak poziva građane i studente da se sklone na sigurno jer je u tijeku aktivna istraga oko pucnjave.

U Washingtonu, Bijela kuća rekla je da prati situaciju u Las Vegasu.

Sveučilište Nevada i kampus kod Las Vegasa dom su za oko 25.000 studenata i 8000 poslijediplomskih i doktorskih kandidata.