sve ovisi o mostu i domovinskom pokretu

Neizvjesno tko će biti većina u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini: Sanader poziva vijećnike narodnjačkih i demokršćanskih uvjerenja da podrže Bobana

16.06.2021 u 16:57

Bionic
Reading

Uoči sutrašnje neizvjesne konstituirajuće sjednice Županijske skupštine predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a Ante Sanader pozvao je "stranke i županijske vijećnike narodnjačkih i demokršćanskih uvjerenja" da podrže realizaciju programa izabranog župana Blaženka Bobana.

Kako ističe u priopćenju, Hrvatska demokratska zajednica zajedno sa svojim koalicijskim partnerom Hrvatskom strankom prava i dalje razgovara sa svim strankama desnog centra kako bi u ovim izazovnim vremenima nastavili sve započete projekte na dobrobit građana.

"S obzirom da su građani većinsko povjerenje dali dosadašnjem županu Blaženku Bobanu, pozivamo stranke i vijećnike narodnjačkih i demokršćanskih uvjerenja da sukladno demokratskoj praksi i volji birača podrže realizaciju programa izabranog župana", stoji u pozivu.

Dvije trećine izabranih vijećnika Županijske skupštine dolaze iz svjetonazorski bliskih opcija te bi svaki drugačiji izbor značio nepoštivanje volje birača i stvaranje neprincipijelne koalicije, ističe Sanader.

Konstituiranje Županijske skupštine važno je zbog provedbe programa i projekata za poboljšanje standarda građana. Konstituirajuća sjednica sazvana je za četvrtak. U skupštini je ukupno 47 vijećnika od čega HDZ i HSP imaju 18, Most sedam, SDP šest, Koalicija ZA pet zastupnika, HGS četiri isto toliko vijećnika ima i Centar, dok Domovinski pokret ima tri. Za sastaviti vlast je potrebna natpolovična većina, a tko će se komu prikloniti vidjet će se sutra.